Vragen over onze vismagneten

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen over onze magneten.

Vragen over onze vismagneten

 • Wij geven 100% kwaliteitsgarantie op het moment dat je de vismagneet koopt. Dit betekend dat bijvoorbeeld een POWERPULL 300 ook echt minstens 300kg trekt op een schoon vlak stuk staal van 10mm
 • Wij hebben meer dan 10 jaar kennis en ervaring! Wij zijn in 2009 begonnen met de verkoop. Toen was magneetvissen nog heel onbekend
 • Verschillende krachttesten blijken dat de POWERPULL als beste uit de test komt. Zoek op Youtube naar 'magneetvissen review'.
 • Met de POWERPULL ben je verzekerd van professionele kwaliteit
 • Wij hebben een overzichtelijk assortiment en voor elk wat wils
 • Deskundig advies

JA en NEE.

JA:

Onze POWERPULL vismagneten hebben een kwaliteitsgarantie. Je kunt er 100% zeker van zijn dat bij aankoop de POWERPULL vismagneet de aangegeven trekkracht, die in de specificaties staan, ook daadwerkelijk wordt behaald (test op een schoon vlak stuk staal van 10mm)

NEE:

Onze magneten zijn van de hoogste kwaliteit vervaardigd maar neodymium is broos waardoor het over het algemeen sneller breekt dan ander metaal.

De kans op breuk bij de beschermde POWERPULL vismagneten (onze vismagneten met stalen behuizing) is klein maar niet uitgesloten.

De POWERPULL Magximum heeft geen stalen behuizing en is daardoor net iets gevoeliger voor breuk/splinteren. Bij normaal gebruik zal het blijven bij enkele kleine splinters die de trekkracht niet beïnvloeden. Een breuk komt vrij wel altijd voor als men hem onverantwoord gebruikt. Op onverantwoord gebruik kunnen wij, zoals je begrijpt, geen garantie geven!

Onze POWERPULL vismagneten (van 300kg of lichter) zijn verzwaard om ervoor te zorgen dat deze dieper in de bagger zakt. Tijdens het rustig naar binnen halen van de verzwaarde vismagneet zorgt de kegelvorm ervoor dat hij zich nog dieper in de bagger graaft. Op deze manier is de kans op oude voorwerpen stukken groter dan een niet verzwaarde vismagneet.

Het is niet perse nodig om een uiterst sterke magneet aan te schaffen (+300 kg) om oude vondsten zoals kanonskogels of zwaarden op te vissen. Wat je wel nodig hebt is diepgang. Oude vondsten liggen dieper in de bagger.

Een niet verzwaarde vismagneet, die elders worden verkocht, stuitert over de bodem. Daar heb je dan niet zoveel aan. Naast het verzwaren van onze vismagneten hebben wij deze vismagneten ook voorzien van de juiste vorm, namelijk een conisch (kegel). Een conisch vorm zorgt voor de beste ligging bij het binnenhalen van de vismagneet. Een vismagneet die deze vorm mist, zal naar boven wijzen en een stuk minder materiaal naar zich toe trekken. Neem dit maar van ons aan, wat andere verkopers ook beweren. De ervaren magneetvissers kunnen het je vertellen.

Diepgang is cruciaal voor het vinden van interessante vondsten en dat behaal je alleen met een verzwaarde kegel vismagneet of dmv onze POWERPULL Magximum aan een Extender steel.

Welke vismagneet het beste is voor uw kind is afhankelijk van de leeftijd.

 • Voor de hele kleintjes (6 jaar) adviseren wij de POWERPULL 120.
 • Sommige kinderen ogen wat groter maar over het algemeen is de POWERPULL 170 prima voor kinderen rond de 7 a 8 jaar.
 • Vanaf 9+ is de POWERPULL 220 een goede keus.

Dit lijkt allemaal veel te veel. Je zult nu wel denken: "mijn kind trekt echt geen 200 kg, laat staan 100 kg". Wij raden altijd meer trekkracht aan omdat de trekkracht van deze vismagneten alleen worden behaald in de meest ideale omstandigheden, namelijk op een schoon vlak stuk staal van 10mm. In de praktijk zal dit echt niet vaak voorkomen.

In het water liggen meestal kleinere voorwerpen, dunner metaal, roestig, met een dikke laag verf. Dit zorgt voor een grote krachtafname. Een fiets als voorbeeld heeft een ronde dunne stang van 2 mm dik. Er is door de vorm van de stang minimaal contact met de vismagneet. Een magneet van 100 kg trekkracht laat dan al snel los. Dat is jammer. Kinderen geven het dan snel op en vinden het na een paar keer niet leuk meer. Jammer van deze aankoop. Jammer dat deze hobby daarom niet aanslaat.

Zorg dus voor de juiste trekkracht, beter wat teveel dan te weinig.

Onze touwen zijn van professionele kwaliteit. Hier hebben wij niet op bezuinigd want je wilt je vismagneet niet kwijt raken. Onze touwen zijn slijtarm en oersterk.

Wij hebben 2 touwen in ons assortiment. Het enige verschil is de dikte:

Zoek je info over het maken van een goede knoop? Bekijk deze video.

Een veel voorkomende vraag.

Van onze vismagneten met behuizing is dat de POWERPULL 525 met een opwaartse trekkracht van 525 kg.

Als wij het hebben over aantrekkingskracht dan is de POWERPULL Magximum XXL de vismagneet nummer 1. Hij is magnetisch aan alle kanten (onder, boven en zijkant). Hij trekt echt ongelooflijk veel naar zich toe. Ook de Magximum XL is een enorm sterke vismagneet.

Om te begrijpen wat het verschil is tussen opwaartse trekkracht en aantrekkingskracht raden wij je aan het volgende artikel te lezen: Opwaartse trekkracht vs aantrekkingskracht.

Mocht je nog twijfelen dan kunnen wij niets anders adviseren door te zeggen: kom eens langs en ervaar het verschil!

De trekkracht van onze vismagneten worden getest op een schoon vlak stuk staal van 10 mm. Op sommige video's ziet u een 20mm gebruikt. Deze testplaat is bij ons net wat breder wat voor het testen makkelijker uitkomt.

Wij kunnen garanderen dat de POWERPULL 170 ook minimaal 170 trekt op een schoon vlak stuk staal van 10mm.

Deze maximale trekkracht neemt af zodra:

 • het staal minder dik is
 • het staal vuil en/of roestig is
 • het staal over een dikke laag lak beschikt
 • het staal krom/niet vlak is
 • er niet loodrecht aan de magneet wordt getrokken

Al onze POWERPULL vismagneten hebben bij aankoop een kwaliteitsgarantie!

In het verleden hebben wij dubbelzijdige vismagneten verkocht. Hier zijn wij mee gestopt omdat de ervaring leert dat dit geen meerwaarde heeft.

Vismagneten die als 400 kg worden verkocht zijn vismagneten die aan de onder en bovenkant een schijf hebben van 200 kg. In de praktijk komt het niet voor dat men hiermee 400 kg kan trekken. Wij vinden het misleidend als aanbieders op deze manier adverteren.

Wil je een vismagneet die veel aantrekkingskracht heeft? Neem dan een Allround vismagneet, de POWERPULL MAGXIMUM. Verkrijgbaar in 3 varianten: de Large, de XL en de XXL. Gegarandeerd meer plezier!

Zit je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.