Vondsten die bij magneetvissen veel voorkomen

Met magneetvissen worden de meest verrassende vondsten gedaan. Naast de bekende fietsen worden ook kluizen, kleingeld, verkeersborden dagelijks uit het water gevist. Op de juiste locaties worden er oude vondsten gedaan zoals kanonskogels, zwaarden,

 

Magneetvissen - bergen met fietsenFietsen

Met magneetvissen zul je gegarandeerd fietsen vinden. Daar ontkom je niet aan. Bij bus en treinstations, drukke steden liggen er echt bergen met fietsen. er is wel eens onderzoek naar gedaan en naar schatting belanden er 10.000den fietsen per jaar in het water.

 

Een spiksplinternieuwe fiets uit het water gehaald met magneetvissen

 

Wat minder vaak voorkomt is dat men een fiets aan de vismagneet heeft die gewoon als nieuw is. Eventueel de banden nog even oppompen en je kunt ermee wegfietsen.

 

En zo nu en dan krijgen wij meldingen van mensen die een compleet elektrische fiets uit het water halen met accu en al.

 

Een bijzondere fiets gevonden met magneetvissen

Bizarre vondsten met fietsen is een fietsje dat lijkt uit het circus te komen. De as van het wiel zit niet in het midden. Altijd weer zo grappig maar ook vraag je je meteen af: hoe is deze in het water beland? Dat maakt het magneetvissen zo leuk!

 

Nederland telt 50.000 woninginbraken in 2017Kluizen

Als men niet bekend is bij magneetvissen is het misschien wat raar waarom er zoveel kluizen worden gevonden tijdens het magneetvissen. Toch is het niet heel vreemd. In 2017 werden er volgens de Rijksoverheid 50.000 woninginbraken gepleegd. Bedrijven niet meegerekend! Kluizen worden vaak in zijn geheel meegenomen.

 

De kluizen worden opengebroken en leeggehaald. Het bewijsmateriaal, de kluis, wordt vaak in het water gedumpt. Het is dan ook niet gek dat de meeste kluizen ergens bij een brug met een vismagneet uit het water worden gevist. De dief stopt zijn auto bij de brug en kiepert de kluis in het water.

 

Wat wel opmerkelijk is, is dat sommige kluizen zo groot zijn dat je je afvraagt hoe deze uit een pand en over de reling van de brug zijn gedragen. De grote klassieke bankkluizen wegen al gauw meer dan 100 kilo zonder inhoud.

 

 

Muntgeld

Met magneetvissen kun je een leuk zakcentje bij verdienen. In sommige gevallen haalt een magneetvisser er per worp zeker een paar munten uit het water. Dit is afhankelijk van de locatie.

 

De grachten van Amsterdam zijn een zeer goede locatie om op een dag een hand vol muntgeld uit het water te vissen. Ook op andere locaties is er genoeg muntgeld te vinden.

 

Soms zijn de geldkistjes nog gevuld met wat kleingeld. Waarschijnlijk had de dief een wat te hoge verwachting of heeft hij het meest kostbare er snel al uit gehaald.

 

Geen muntgeld gevonden? Ook dan nog valt er bij te verdienen. Ga met het gevonden ijzer naar de ijzerboer. Oud ijzer is geld waard!