Mobieltjes-dag tijdens magneetvissen (magnet fishing) 26

En op eens heb je tijdens het magneetvissen een visstek gevonden waar er meerdere mobieltjes uit het water worden gevist. Hoe komt dat? Lees hieronder meer…

Om te begrijpen waarom er op een bepaalde plek plots meerdere dingen bij elkaar liggen  moeten we in de huid kruipen van een boef. In dit geval mogelijk een zakkenroller.

Zakkenrollers hebben een werkgebied/gebieden waar ze bekend zijn. De slimme zakkenrollers plannen meerdere vluchtroutes. Ze hebben enkele dumpplaatsen, plekken waar ze het afval/bewijsmateriaal van hun buit kunnen dumpen. Bewijsmateriaal zijn portemonnees en mobieltjes.

 

Het is daarom niet gek dat er op één plek meerdere mobieltjes worden gevonden. En sta er niet van te kijken als je ook nog een portemonnee uit het water vist. De knopen van de portemonnee of het losgeld dat erin zit blijft aan de vismagneet vast zitten. Kassa!

 

Portemonnees met kleingeld worden geregeld gevonden. Misschien zijn ze wel overhaastig gedumpt omdat de zakkenroller betrapt werd. Of hij (en natuurlijk ook een ‘zij’ want waarom altijd een man) heeft in alle haast alleen het papiergeld eruit gehaald. Dat levert natuurlijk meer op.

Tip: blijf op deze plek verder zoeken. Ga heel systematisch te werk: gooi de vismagneet in een rechte lijn over het water en herhaal dit 2 a 3 keer. Ga dan een stapje naar rechts (of links) en herhaal dit steeds weer. Probeer zoveel mogelijk te overlappen zodat je geen plek overslaat. Gebruik bij voorkeur een POWERPULL met kegelformaat: POWERPULL 130, POWERPULL 160, POWERPULL 200, POWERPULL 270. Deze zijn gemaakt voor kleine voorwerpen en zakken goed en glijden stabiel in de bagger.