Magneetvisser haalt 2 raketwerpers! uit het water in Amsterdam

Een magneetvisser heeft vanmiddag naar eigen zeggen twee raketwerpers opgevist in Amsterdam-Oost. De magneetvisser, tevens oud-militair, is er zeker van dat het bazooka’s zijn.

De twee raketwerpers die uit het water zijn opgevist AT5/NH NIEUWS

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de vondst onderzocht en het bleek te gaan om anti-tankgranaten. Ze zijn op een speciale plek tot ontploffing gebracht.

Magneetvisser John Molenaar vertelt dat hij de vondst deed na een tip van buurtbewoners dat er iets in het water aan de Transvaalkade lag. De wapens lagen in een dicht getapete plastic zak op de bodem van het water. “Volgens mij zijn ze zo echt als ik weet niet wat”, zegt hij tegen NH Nieuws. “Ik heb in dienst gezeten, dus ik weet niet beter. Ze komen uit Rusland, maar de types ken ik niet.”

Vaker beet

Het is voor magneetvisser Molenaar niet de eerste keer dat hij op explosieven stuit. Vorig jaar nog haalde hij een granaat uit het water vlak bij Brouwerij ’t IJ. Ook trof hij eerder al eens bazooka’s aan. Volgens Molenaar ligt er bij de Transvaalkade nog veel meer interessants in het water.