Magneetvissen verboden?

Is magneetvissen verboden?

Magneetvissen is in Nederland niet verboden. Wel zijn er in enkele gemeenten een wijziging doorgevoerd in het APV (Algemene Plaatselijke Verordening) en is in deze omgeving een verbod ingevoerd op magneetvissen. Informeer bij de gemeente waar je wilt magneetvissen.

De toekomst van magneetvissen

De kans bestaat dat magneetvissen in de toekomst verboden gaat worden. Er zijn twee veel voorkomende ergernissen/problemen rondom magneetvissen:

  • magneetvissers ruimen na het magneetvissen hun rommel niet op. Buurtbewoners irriteren zich aan de achtergelaten fietsen en andere rommel.
  • zo nu en dan komt het voor dat er explosieven worden opgevist met een vismagneet. dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

Wat kunnen wij doen?

Laat de visstek netjes achter

Voor een groot deel hebben wij het zelf in handen. Wees je ervan bewust dat rommel achter laten de kans vergroot dat de gemeente een verbod zal invoeren. Neem de opgeviste spullen mee. Er valt leuk wat bij te verdienen met oud ijzer.

Wil je de zooi niet meenemen? Neem dan contact op met de reinigingsdienst van de gemeente. Wat ook een hele goede oplossing is, is de BuitenBeter app. Maak een foto van de rommel, markeer de positie, geef het ‘probleem’ een omschrijving: ‘oud ijzer langs het water’ en verstuur dit naar de plaatselijke gemeente. De gemeente maakt hier melding van bij de reinigingsdienst. Iedereen weer blij.

Kies een veilig visstek

In de meeste gevallen vind men oude munitie op plekken waar hevig gevochten is. Ga niet bewust op zoek naar deze plekken/oude munitie. Vermijd steden zoals Nijmegen, Arnhem, Haarlem. Dit zijn ook om deze reden steden waar men niet mag magneetvissen.