Magneetvissen met kinderen

Magneetvissen is vooral onder kinderen een enorme rage. Het is een hartstikke leuke hobby voor kinderen. Beter gezegd: het is een hobby voor elke leeftijdcategorie. Jong en oud!

Ja, magneetvissen is veilig voor kinderen. Welk kind vind het niet leuk om aan de waterrand te spelen? Het is een stoere , verrassende en spannende bezigheid.

Wel raden wij je aan om je goed te laten adviseren/informeren over deze populaire hobby voor je kind. Neem contact met ons op. Wij kunnen je de juiste informatie geven.

Wij verkopen nu 10 jaar vismagneten. Wij waren er als een van de eersten bij. Hierdoor hebben wij heel veel ervaring opgedaan. Wij kunnen je daarom goed op weg helpen.

Het type vismagneet wordt vrijwel altijd aangeduid met de hoeveelheid trekkracht. Veel mensen denken dat een vismagneet van 50kg meer dan genoeg is voor een kind want welk kind kan nou 50kg tillen?

Wij verkopen vismagneten vanaf 120 kg. Dat klinkt veel te zwaar maar deze trekkracht wordt alleen behaald op een schoon vlak stuk staal van 10mm dik. In de praktijk komt dit niet veel voor en dan nog zijn er trucjes om de vismagneet nog te krijgen.

Maar waarom eigenlijk zo'n ware vismagneet?

Een kluisje met een wanddikte van 3 mm zorgt ervoor dat maar een deel (+- 33%) van de maximale trekkracht van de vismagneet wordt behaald.

Een fiets is 1.5 mm dik en heeft een rond stang waardoor er maar weinig contact is met de vismagneet. Met een 50kg trek je wel spijkers en bierdopjes uit het water maar verder niets interessants. Je kind zal al snel genoeg uitgekeken zijn omdat deze hobby als niet leuk wordt ervaren. Jammer!

Voor kinderen vanaf 10 jaar adviseren wij zelfs een POWERPULL 170. Voor de jeugd van 14 jaar is een POWERPULL 220 niet gek.

Lees ook artikel: Vismagneet kiezen