Opwaartse kracht vs aantrekkingskracht


Magneetvissen met de POWERPULL Magximum

Bij een werpvismagneet is het heel logisch om na te gaan wat de opwaartse trekkracht van de magneet is. Bij een POWERPULL Magximum, een vismagneet zonder stalen behuizing is deze vraag minder logisch. Waarom? Waarom staat er trouwens geen trekkracht bij de specificaties van een POWERPULL Magximum?

Om te begrijpen waarom wij bij de POWERPULL Magximum niet spreken van ‘opwaartse kracht’ moet ik je even een voorbeeld geven.

Opwaartse kracht vs aantrekkingskracht

Laten wij als voorbeeld een ouderwetse gloeilamp nemen. Een brandende gloeilamp van 60 watt is fel om te zien. Zonder lampenkap straalt het licht alle kanten op. Alleen geeft deze losse brandende lamp niet zoveel licht om er bijvoorbeeld mee te lezen. Het is geen goede leeslamp. Het licht is niet geconcentreerd.

Een leeslamp heeft een lamp met daaromheen een behuizing, een lampenkap. Deze kap zorgt dat de lichtstralen naar beneden reflecteren waardoor er een fel en geconcentreerd licht naar beneden schijnt. Dit is fijn bij het lezen. Het licht is fel en sterk.

Zo werkt de POWERPULL ook:

  • De POWERPULL Magximum is een magneet zonder kap, zonder behuizing. Hij trekt van alle kanten van alles naar zich toe en is daarom zeer geschikt als men wil dat vondsten van alle kanten naar de vismagneet worden getrokken. Voor het uit het water trekken van zwaardere voorwerpen, zwaarder dan ca 200 kg (bij 10mm dik staal) opwaartsekracht is een POWERPULL 220 of zwaarder aan te raden.
  • De POWERPULLs met behuizing, met een kap (POWERPULL 170, 220, 300, 350, 525) hebben een magnetische kracht die door de speciaal ontworpen behuizing (de lampenkap) zo wordt omgebogen dat er aan de onderkant van de magneet een zeer hoge en zeer krachtige opwaartse trekkracht wordt gegenereerd! Zonder deze behuizing zou de magnetische kracht niet zo geconcentreerd zijn en zou de kracht alle kanten op gaan. Zelf een beschermkap maken zorgt ook niet voor meer trekkracht aan de onderkant. De behuizing rondom de vismagneet is speciaal qua dikte en afstand zo ontworpen dat de kracht optimaal naar beneden wordt omgebogen.

Is bovenstaande nog niet geheel duidelijk? Wij willen u graag het verschil laten ervaren. Neem contact op met: info@magneetvissen.nl om een afspraak te maken.