Vismagneet accessoires

Wanneer je van plan bent om te gaan magneetvissen is het eerste waar je naar kijkt een goede vismagneet die bij je past met een slijtarm en kwalitatief goed touw. Daarnaast is het zeer handig om de volgende accessoires tot je beschikking te hebben:

Handschoenen

Bij magneetvissen is handschoenen echt nodig

Waterdichte en stevige handschoenen zijn niet weg te denken bij magneetvissen. Het is niet alleen vanwege de grip en blaren bij het binnenhalen van het touw, het is vooral bedoelt als bescherming tegen scherpe voorwerpen die aan de magneet vast zitten. Denk bijvoorbeeld aan scherpe en roestige stukjes staal, vissenhaakjes. Ook is het fijn handschoenen te hebben wanneer je de voorwerpen (soms met moeite) van de vismagneet af moet zien te krijgen. Je wilt niet met je handen tussen de magneet en het voorwerp komen, wat nogal eens gebeurd. Een handschoen werkt dan als een 2e (reserve) huid.

Bestel hier je handschoenen of kies handschoenen bij je POWERPULL en ontvang korting. 

Handdoeken

Handdoeken, wel zo makkelijk bij het magneetvissenJe wordt nat, het kan koud zijn. Dingen zitten onder de blubber. Handdoeken zijn handig om bij de hand te hebben.

WD40

WD40 is ideaal voor goed onderhoud van je vismagneetWD40 is een water verdrijvende spray die ervoor zorgt dat de vismagneet een beschermlaagje krijgt. Hiermee beschermt je de vismagneet wanneer je deze opbergt.

Droog de vismagneet af met een droge handdoek. Spuit de vismagneet geheel in met WD40. Dep het overtollige af met een doekje. Na een dagje magneetvissen heeft hij dat wel verdiend.

(Plastic) zakken

Je spullen meenemen doe je het beste met puinzakken, dichte plastic bakken of aanhangerTijdens het magneetvissen vind je dingen die je graag wilt meenemen. Afhankelijk van je vervoer zijn plastic zakken over het algemeen altijd wel handig om bij de hand te hebben. Let er wel op dat je kiest voor stevige plasic zakken. Metalen voorwerpen zijn zwaar en vaak ook scherp. Stevige KOMO vuilniszakken of nog beter: puinzakken (bij de bouwmarkt te koop). Of als het kan: boodschappentassen. Let bij puinzakken wel op het materiaal: gevlochten puinzakken zijn niet waterdicht.

De meer ervaren magneetvissers die met de auto zijn hebben meestal dichte plastic bakken of hebben zelfs een aanhanger achter de auto. Zij brengen al het ijzer naar de ijzerboer. Hiermee kun je leuk wat bijverdienen en je maakt meteen schoon!

Als je de wateren nu toch zo aan het schoonmaken bent, zorg er dan wel voor dat het meegenomen plastic niet in het milieu terecht komt.

Dreghaak


Het kan zijn dat het voorwerp niet goed aan de magneet vast blijft zitten. Boven een brug is het moeilijk om een groot voorwerp over de reling te trekken. Het voorwerp is te zwaar om alleen te tillen. Of het heeft een te klein oppervlak, de legering van het voorwerp is niet zo magnetisch als staal.

Een dreg is in veel gevallen echt heel handig. Bij de POWERPULL kun je een RVS dreg bestellen eventueel incl. touw.