Magneetvissen kind

Magneetvissen met kinderen

Magneetvissen is vooral onder kinderen een enorme rage. Het is een hartstikke leuke hobby voor kinderen. Beter gezegd: het is een hobby voor elke leeftijdcategorie. Jong en oud!

Ja, magneetvissen is veilig voor kinderen. Welk kind vind het niet leuk om aan de waterrand te spelen? Het is een stoere , verrassende en spannende bezigheid.

Wel raden wij je aan om je goed te laten adviseren/informeren over deze populaire hobby voor je kind. Neem contact met ons op. Wij kunnen je de juiste informatie geven.

Wij verkopen nu 10 jaar vismagneten. Wij waren er als een van de eersten bij. Hierdoor hebben wij heel veel ervaring opgedaan. Wij kunnen je daarom goed op weg helpen.

Het type vismagneet wordt vrijwel altijd aangeduid met de hoeveelheid trekkracht. Veel mensen denken dat een vismagneet van 50kg meer dan genoeg is voor een kind want welk kind kan nou 50kg tillen?

Wij verkopen vismagneten vanaf 120 kg. Dat klinkt veel te zwaar maar deze trekkracht wordt alleen behaald op een schoon vlak stuk staal van 10mm dik. In de praktijk komt dit niet veel voor en mocht het dan toch een keer voorkomen dan zijn er nog trucjes om de vismagneet los te krijgen.

Maar waarom eigenlijk zo'n zware vismagneet?

Nee, dit is geen verkooppraat om meer omzet te maken. Dit is om te voorkomen dat de magneet tegenvalt en je kind het na een middagje zat is. Dat zou jammer zijn.

Laten wij een moderne kluis als voorbeeld nemen. Een kluisje met een wanddikte van 3 mm zorgt ervoor dat maar een deel (+- 33%) van de maximale trekkracht van de vismagneet wordt behaald.

Een fiets heeft een frame van +- 1.5 mm dik en heeft een ronde stang waardoor er maar weinig contact is met de vismagneet. Met een vismagneet van 50kg trek je wel spijkers en bierdopjes uit het water maar verder niets interessants. Je kind zal al snel genoeg uitgekeken zijn omdat deze hobby als niet leuk wordt ervaren. Dat is jammer en helaas gebeurd dit vaak met kleine en goedkope vismagneetjes gekocht op bijv. bol.com of België!

Voor kinderen vanaf 10 jaar adviseren wij zelfs een POWERPULL 170.  ook is een POWERPULL 220 echt niet overdreven.
Je moet het eigenlijk zo zien, een kind van 9 of 10 haalt zelf gemakkelijk de vondsten van een magneet af, ook als dit een magneet is met 300 of 500 kg trekkracht. Alleen wordt het lastig wanneer de magneet tegen een brug of stalen damwand vastraakt.

Lees ook artikel: Vismagneet kiezen