De Urker haven een “goudmijntje”

Onderstaand stukje is overgenomen uit havendiensturk.nl:

Het is onvoorstelbaar wat er door ons allen in het water wordt gegooid.

Ja, het blijkt echt te bestaan. Magneet vissen. De meneer op deze foto doet het regelmatig en het liefst op Urk. Met een grote magneet dregt hij de bodem van de Urker haven af en wat blijkt? Er is heel wat ijzer van de bodem af te vissen. De Urker haven is voor hem een “goudmijntje”.

Het is onvoorstelbaar wat er door ons allen in het water wordt gegooid. Grote stukken ijzer, fietsen, brommers maar ook een koelkast of een oven. Het is echt waar, en ook al boven water gehaald.

Een ieder zal begrijpen dat dit niet de bedoeling is en ook niet bevorderlijk voor het scheepvaartverkeer. Het dringende verzoek is dan ook om geen afval in welke vorm dan ook in de haven te dumpen maar daar de andere mogelijkheden voor te benutten.

 

Goed voor 30.000 kilo 

Deze ‘meneer’ is voor ons geen onbekende, Siem Vos is al jaren een fanatieke magneetvisser. Hij heeft in Urk en omgeving zeker meer dan 30.000 kilo aan ijzer uit de havens gevist en het aantal blijft stijgen. Voor deze grote hoeveelheden gebruikt hij een POWERPULL 500 vismagneet

 

BRON: https://www.havendiensturk.nl